پرسودترین کالاهای صادراتی کدامند؟

در این فایل صوتی می‌خواهم درباره سود در صادرات صحبت کنم که بدانید پرسودترین کالاهای صادراتی کدامند و چه کالاهایی را می‌توانید برای صادرات انتخاب کنید.

گاهی اوقات دوستان می‌پرسند که چطور باید بخواهم بررسی کنم و ببینم بهترین کالا برای صادرات کدامست؟ دیدگاه بیشتر آن‌ها این است که کالای صادراتی آن‌ها باید چه شرایط کیفی و کمی داشته باشد. چقدر می‌توانم در این کالا نسبت به کالاهای دیگر سود کنم.

ویژگی پرسودترین کالاهای صادراتی

برعکس تصور خیلی‌ها که فکر می‌کنند زعفران، پسته، خاویار و امثال این‌ها بیشترین سود را در بازار صادراتی دارند، من این اعتقاد را ندارم و فکر می‌کنم کسانی که می‌خواهند در بازار صادراتی کار کنند باید دیدگاه متفاوتی داشته باشند. چرا؟

زعفران، پسته، خاویار و امثال این‌ها قیمت‌های جهانی دارند و نرخ پایه‌ای آن‌ها مشخص است. در تمام دنیا می‌دانند که قیمت زعفران و پسته ایران چقدر است. در نتیجه شما نمی‌توانید روی کالایی که قیمت مشخصی دارد، سود زیادی بکنید.

قصد ما این است که تجارت سالمی داشته باشیم و سود سالمی هم ببریم. قصد نداریم که با تقلب، دست بردن به کیفیت کالا و در واقع پوشاندن عیب کالا سود بیشتری از آن ببریم. اگر بخواهیم اینطور کار کنیم که می‌توانید سود زیادی در زعفران و پسته ببرید، اما با تقلب. ما به دنبال این نیستیم.

ما می‌خواهیم کالایی را با کیفیت بالا و شرایط مشخصی بفروشیم. حتی اگر قیمت مان هم بالا باشد مشکلی ندارد. ما عیب محصولمان را نمی‌پوشانیم، بلکه به قیمتی که می‌خواهیم عرضه می‌کنیم. سعی می‌کنیم مشتری گران‌تری برای آن پیدا کنیم.

قیمت‌های چه کالایی در بازار جهانی خیلی مشخص نیست و می‌توانیم از آن سود ببریم؟

اول از همه کالاهایی که خرید آن‌ها دستخوش فرآیند هیجانی است. یعنی فرآیند خرید آن‌ها منطقی نیست. مثلا کالایی مثل ظروف سفالی و صنایع‌دستی را در نظر بگیرید. چون قیمت این ظروف مطرح نیست و خود هنر آن مطرح است. اگر از نوع ظروفی باشد که در بازار بدیع و جدید است و به صورت متفاوتی دیده شود، می‌تواند سود بسیار بالایی برای شما داشته باشد.

این کالاها ممکن است قیمت بسیار پایین و مناسبی در ایران داشته باشند، اما در بازارهای جهانی با شرایط بسیار عالی و سود بسیار خوبی همراه هستند. حتی ممکن است تا ده برابر قیمت تمام شده در ایران هم آن‌ها را بفروشید. سود خوبی از آن می‌برید و مشتری‌ها هم از خرید خود راضی هستند.

[av_notification title=” color=’custom’ border=” custom_bg=’#00898c’ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’yes’ icon=’ue810′ font=’entypo-fontello’ admin_preview_bg=”]
یکی از ویژگی های پرسودترین کالاهای صادراتی مشخص نبودن قیمت آنها در بازار جهانی و منطقی نبودن فرایند خریدشان است.
[/av_notification]

نکته دوم کالاهایی هستند که مشتری یکبار آن‌ها را می‌خرد.

کسی که وارد حوزه بعضی از محصولات مانند نخود، موادغذایی و امثال این‌ها که دفعات خرید بسیار زیادی دارند می‌شود، اطلاعات زیادی دارد که قیمت پایه آن این است و شاید دفعه دوم و سوم از شما خرید نکند. یکبار می‌توانید به یک مشتری تازه‌کار به قیمتی که می‌خواهید بفروشید، اما بعد از آن دیگر کار نمی‌کند. یکی دو بار که بخرد، قیمت آن در بازار مشخص می‌شود.

اما در حوزه دستگاه‌ها، ماشین‌آلات، تجهیزات، ادوات و غیره که یکبار می‌خرند فرق می‌کند. مثلا دستگاه پخت نان چون یکبار خریداری می‌شود، مشتری قیمت پایه اولیه و عمده آن را ندارد و دنبال شرایط منطقی هستند و خود دستگاه‌ها به صورت کامل تکرار نمی‌شوند. یعنی دو تا دستگاه یکسان وجود ندارد، همه تفاوت‌هایی دارند؛ در محل ساخت، در محل نصب، در خدمات و غیره. این‌ها باعث می‌شود که بتوانید آن‌ها را با سود بیشتری به فروش برسانید.

[av_notification title=” color=’custom’ border=” custom_bg=’#0070e8′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’yes’ icon=’ue810′ font=’entypo-fontello’ admin_preview_bg=”]
ویژگی دیگر پرسودترین کالاهای صادراتی اینست که مشتری یکبار آن را خریداری می کند.
[/av_notification]

چطور می‌شود صادرات پرسود را تجربه کرد؟

اگر کالاهایی را انتخاب کنید که پایه آن‌ها قیمت‌های روتینی دارد و همه می‌دانند قیمت آن چند است و نمی‌توانید در خود کالا سود کنید، باید سود آن را با خلاقیت در حوزه خدمات و سرویس‌هایی که ارائه می‌کنید، ایجاد کنید. مثلا اگر سیب‌زمینی، فلفل دلمه، خیار یا انگور کار می‌کنم، باید با توجه به نیاز بازار بسته‌بندی‌ام را به صورت نانو انجام دهم و پکینگ و جعبه‌های متفاوتی بگذارم، سورتینگ کنم و در واقع بازارم را مرتب و منظم بچینم تا بتوانم از مشتری‌هایی که می‌خواهند سرویس متفاوت و متمایزی بگیرند، سود زیادی به دست آورم.

گاهی می‌بینیدکه می‌توانید در سرویس‌های حمل‌ونقل، سرویس‌های بسته‌بندی، سرویس‌های پرداخت، سود زیادی به دست آورید. در ایران اکثرا متداول است که در بازار به دنبال فروختن با سرویس پرداخت و سود بیشتر هستند. البته متأسفانه شکل‌های پرداختی متداول در ایران، کاملا اشتباه است اما به صورت عمومی به این شکل کار می‌کنند.

در صورتی که می‌توانیم با سرویس‌های حمل‌ونقل، با سرویس‌های کمی و کیفی بسته‌بندی، سورتینگ و امثال این‌ها کاری کنیم که مشتری رضایت کافی را داشته باشد و ما هم سود بیشتری به دست آوریم. مثلا ممکن است شما در یک یا ده میلیون تومان پولی که در این حوزه می‌گذارید ۱۰۰ هزار تومان سود کنید، اما در بسته‌بندی به نسبت سرمایه‌ای که می‌گذارید سه تا چهار برابر سود می‌کنید. فقط به این دلیل که بسته‌بندی خوبی داشته‌اید. پس می‌توانید این تفاوت‌ها را در کارتان ایجاد کنید به شرطی که بتوانید بازار مناسب خود را بشناسید.

دوستانی که می‌خواهند در حوزه صادرات کار کنند و درگیر این مسئله هستند با من تماس بگیرند تا درباره محصولات با آن‌ها صحبت کنم و بتوانند مسیر درست خود را پیش ببرند.

شماره تماس من روی کانال وجود دارد، اما اینجا هم می‌گویم.

۰۹۱۲۰۰۴۸۰۷۲ استاد نظام پرور مشاور امور صادراتی

[av_notification title=” color=’blue’ border=” custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’yes’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ admin_preview_bg=”]
فایل صوتی توضیحات استاد نظام‌پرور، مدیر توسعه کسب‌و‌کار و مشاور امور صادراتی گروه شرکت‌های آراد را می توانید در همین قسمت بشنوید.
[/av_notification]

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.